Massagebehandlingar

Lymfmassage

Lymfmassage är bra för alla men särskild för dig som har kronisk smärta, svullnad, vätskeansamlingar, trötthet, domningar eller större ärr efter en operation.
Den lindrar besvär vid Fibromyalgi, Klimakteriebesvär, Restless legs, sömnsvårigheter, sendrag/kramp i benen, frozen shoulder, mm.

Ansikts lymfmassage/lymfdränage

en skön och mjuk lymfmassage som hjälper minska svullnader och plufsigheten i området hals och ansikte. Inklusive skalpmassage som stimulerar lymfsystemet positivt.

Antistress-massage

djupgående och behandlande massage som släpper stressrelaterade spänningar.
Massagen sker främst i områden bröstrygg, axlar, nacke, hals, käke och huvud.

Hot-Stone massage

skön avslappnade massage med varma stenar.

Klassisk svensk massage/ idrottsmassage

Massage är en mekanisk påverkan på kroppens vävnader genom en kombination av tryck och töjningar. Tryck på muskeln stimulerar kontraktion vilket ger ökad blodcirkulation utan att muskeln behöver arbeta.
Massage är även smärtdämpande genom sin muskelavslappnande och cirkulationsbefrämjande verkan då en spänd muskel har störd cirkulation och ofta är smärtande.
Massagen har en positiv effekt på muskelns ämnesomsättning. Med hjälp av massage återhämtar sig en muskel snabbare och detta möjliggör effektivare träning och ökad träningsdos.
I en skadad muskel kan med massagebehandling utbredningen av ärrvävnad begränsas och gamla sammanväxningar lösgöras.

Triggerpunktsbehandling

hur en triggerpunkt uppstår:
– strukturella obalanser som olika benlängd i arm och ben
– dålig kroppshållning
– obalanser i ledernas rörelsemönster
– muskelproblem som överansträngningar, obalanser i styrka och smidighet
– emotionella störningar som allmän trötthet, stress

hur man behandlar en triggerpunkt:
– det finns en mängd olika tekniker som behandling men enklast och mest effektiv är pressur teknik, fasciastrykning, terapeutisk stretch och kyla (kall stenbehandling)

TP2

Terapeutisk töjning

Terapeutisk töjning sker i samband med massagebehandling där de olika behov tillgodoses och behandlas med specifika töjningsövningar.