Lymfterapi

Vad innebär lymfterapi?

Det är viktig att ha ett helhetstänk när det gäller lymfproblematik. Oavsett vilket sjukdom du har, primärt lymfödem, sekundärt lymfödem, Lipödem, Dercum, eller en kombination av flera så behövs det insatser på många olika plan. För att kunna leva ett så normalt liv som möjligt behöver du hjälp med olika lymfflödesstimulerande, hållbara och långsiktiga behandlingar.

Efter en första konsultation och undersökning kan du bli hjälp med:

 • diagnostik
  har du en onaturlig svullnad? Får du ökad svullnad under dagen? Får du lätt blåmärke? Har du smärta vid lättare tryck på huden? Är du osäkert och misstänker du att du lider av en ödemform?

 • hälsopedagogik
  många drabbas av depression och uppgivenhet då de inte får förståelse och en diagnos för sjukdomen, ännu mindre anpassad hjälp av sjukvården. Det påverkar inte bara dig utan hela din omgivning, familjen, vänner, jobbet och ditt sociala liv. Du kan få psykosocialt stöd med bl. a. motiverande samtal som hjälper dig att se ljuset i livet igen.

 • kostrådgivning
  det är ju inte bantning som hjälper utan rätt och anpassad kostråd som gör att din sjukdom inte förvärras utan att du kan känna dig bättre i din kropp.

 • träningsrådgivning
  tränar du för mycket eller för hård så förvärras svullnaden och smärtbilden. Du behöver tränings- och motionsråd som är anpassad till dig och dina förutsättningar, ibland med bara lågintensiv hemmaträning, ibland med lite mera aktiva träningspass helt beroende vart ditt ödem sitter och hur din kropp svara på ansträngningen.

 • manuell massagebehandling
  manuell lymfmassage och lymfdränage är en helt underbart mjuk behandlingsmetod som hjälper inte bara kroppen utan även sinnet att koppla av och njuta för en stund.

 • egenvård
  du lär dig hur du kan utföra egenvård för att använda dig av den helst dagligen för att uppnå bästa resultatet.

 • lymftejpning
  denna tekniken kan du lätt lära dig och göra tejpningen sedan själv vid behov.

 • kompressions plagg
  här finns det bara ett sätt att hitta rätt kompressionsplagg för just dig, du behöver prova ut det, det som känns bäst och gör att ditt ödem känns bäst, det är det rätta plagget.

 • hudvård
  här få du rätt rekommendation av en auktoriserad hudterapeut (sammarbetsparter till Lymfknuten).

 • Mediyoga
  enkla yoga klasser, även för nybörjare, kommer att finnas tillgängliga under våren 2024.

Det finns ingen generell behandlingsplan som passar alla utan det måste bli anpassad till den enskilda patienten/kunden efter dennas individuella behov och förutsättningar för att kunna ge ett långsiktig och hållbart resultat.
Bara då kan livskvalitén för den drabbade personen samt dennas familj förbättras.

Boka in dig på en gratis konsultation direkt!
Maila till monika@lymfknuten.se eller ring mig på 0708 16 63 03